Mooie tanden: professionele bleaching

 

  bleaching tanden

Uw Specialist

 

Tandartsen en wetenschappers van over de hele wereld zijn het eens dat de professionele bleaching de meest betrouwbare en gezondste bleaching methode is die ooit ontwikkeld is om tanden frisser en witter te maken. 

Waarom werkt de professionele bleaching zo goed?

Professionele bleaching werkt zo effectief omdat het de tanden toelaat om zuurstof te absorberen.  De zuurstof van de bleaching gel dringt tot diep in de tanden door en vernietigt de interne verkleuringen.  Met als gevolg dat door het bleachen uw tanden frisser en witter worden.

Hoe lang gaat het resultaat mee?

In tegenstelling tot andere bleaching methodes kunnen de resultaten die behaald worden met de professionele bleaching volledig permanent zijn.  Het enige dat benodigd is is dat er regelmatig thuis een klein onderhoud gebeurt.  Zo behouden uw tanden gemakkelijk de bereikte frissere wittere kleur.

Is er pijn of overgevoeligheid met de professionele bleaching?

Veel mensen hebben een pijnlijke ervaring gehad terwijl ze hun tanden lieten bleachen.  Misschien bent u één van hen.  
Na vele jaren van onderzoek, ontwikkeling en klinische testen werd de professionele bleaching ontwikkeld die aanzienlijk minder gevoeligheid veroorzaakt.  Voorwaarde is wel dat de tandarts de gevoeligheid van uw tanden vooraf test. En dat er met de juiste bleachgel wordt gewerkt.

Doet het er toe hoe oud ik ben?

Ja.  Jonge mensen behalen het mooiste resultaat met bleachen.

Hoe ouder men wordt hoe moeilijker het wordt om een heel mooi resultaat te behalen met bleaching.  Dan zijn facings een ideale keuze.

bleaching tanden


Kan ik wittere tanden krijgen dan mijn oorspronkelijke tandkleur?

Wel met de professionele bleaching. Voornamelijk jongere mensen kunnen veel wittere tanden krijgen dan hun oorspronkelijk kleur. 

Kunnen ook de extrensieke verkleuringen verwijderd worden?

Natuurlijk. Dit kan zelfs zonder bleaching.

Hoe wit zullen mijn tanden worden?

Professionele bleaching kan uw tanden heel wat witter maken, zelfs tot 16 tinten en meer.  Daarenboven kan u met de professionele bleaching zelf bepalen en er op toekijken hoeveel uw tanden witter worden.  U bepaalt zelf wanneer u stopt met het bleachen.

Zullen mijn tanden onnatuurlijk lijken?

Neen!  Natuurlijke tanden kunnen nooit onnatuurlijk lijken.  Indien u mensen hebt gezien met ultra-witte en vals-ogende tanden, dan zijn deze tanden waarschijnlijk behandeld met slechte composiet of porselein laagjes.  Eigen natuurlijke tanden hebben een levendige kleur.  Ze bezitten kleurschakeringen.  Deze levendigheid blijft behouden na het bleachen.

Zullen mijn kronen, facings en vullingen ook witter worden?

Neen.  Indien u kronen, facings of vullingen hebt dan zal u deze misschien na het bleachen dienen te laten vervangen.

Hoe zullen koffie, thee, roken en rode wijn de resultaten van de professionele bleaching beïnvloeden?

Met het heel eenvoudig en regelmatig thuis onderhoud zullen al deze factoren geen negatieve invloed hebben op de resultaten van de professionele bleaching.

Zijn de bleekbeugels even oncomfortabel als bij gewone bleachings?

Neen.  De bleekbeugels van de professionele bleaching zijn volledig anders.  Ze zijn zo comfortabel dat u zelfs zal vergeten dat ze in uw mond zitten.  Daarenboven moet u de bleekbeugels enkel 's nachts dragen en zullen ze dus niet interfereren met uw dagdagelijkse bezigheden.

Voor wie is de professionele bleaching?

De professionele bleaching is - in tegenstelling tot de gewone bleachings - uitermate geschikt voor patiënten die hun tanden mooi en duurzaam willen bleachen.

Is bleaching in de tandarspraktijk zoals met een blauwe lamp of laser nog toegestaan?

Neen.  Er mag volgens het EU Directive 76/768/EEC vanaf 31 oktober 2012 niet meer gewerkt worden een blauwe lamp of met een laser.  Dit wegens bewezen en permanente shade aan de tanden.

Mijn tanden staan ietsjes scheef.  Kan ik na een korte orthodontische behandeling de professionele bleaching doen?

Jazeker.  Indien u vooraf een korte orthodontische behandeling zoekt is de onzichtbare orthodontie zeker een oplossing voor u. 

Met de onzichtbare orthodontie kan u licht scheve tanden reeds laten rechtzetten in 3 tot 6 maanden.  De onzichtbare orthodontie kan u laten uitvoeren in onze praktijk.

U kan de professionele bleaching doen na de orthodontische behandeling. Of zelfs voor de orthodontische behandeling!

Onze gespecialiseerde kennis.

Studies hebben keer op keer aangetoond dat de belangrijkste factor voor succes de tandarts zelf is.

Tandarts Luc Vanderborght heeft in het verleden heel veel buitenlandse congressen en nascholingen bijgewoond.  Ook vandaag versterkt hij nog steeds zijn gespecialiseerde kennis door buitenlandse congressen en nacholingen bij te wonen.  U kan de lijst van de buitenlandse congressen nascholingen terugvinden op de webpagina 'Buitenlandse Nascholingen'.

Tandarts Luc Vanderborght is daarenboven Geaccrediteerd Member en Fellow van meerdere internationale verenigingen voor esthetische tandheelkunde. Een Geaccrediteerd tandarts is een bewezen specialist in esthetische tandheelkunde. Meer informatie hierover kan u terugvinden op de webpagina 'Internationale Erkeningen'.

bleaching tandenbleaching tanden

 

Een overeenkomst die wij met u zouden willen maken.

Hier is samengevat wat wij denken dat we aan elkaar verschuldigd zijn.

  • Wij moeten beleefd en respectvol met u omgaan.
  • Wij moeten luisteren wanneer u praat.
  • Wij moeten ons verontschuldigen indien er iets niet verloopt zoals u dat graag gehad had. Wij moeten u hiervoor oplossingen aanreiken.
  • Wij moeten er op toezien dat u niet onnodig lang moet wachten. Iedereen haat tijdverlies.
  • U moet beleefd en respectvol met ons omgaan.
  • U moet ons zeggen wanneer u vindt dat er iets is dat u ontevreden maakt. Zo kunnen wij dat verhelpen.
  • U moet postief meewerken aan de behandelingen en onze adviezen opvolgen.
  • U moet uw gereserveerde bezoeken nakomen. In onze erelonen zijn afspraken die niet nagekomen worden immers niet inbegrepen. Daarom vragen wij, dat indien u verhinderd bent, u ons dit zo snel mogelijk laat weten.
  • U moet uw rekeningen betalen.
  • Wanneer u vindt dat u bij ons aangenaam en respectvol bent ontvangen, en goed bent behandeld, dan zouden wij graag hebben dat u positief over ons praat wanneer u daar de gelegenheid toe krijgt.

 

 bleaching tanden
Kleur na professionele bleaching

bleaching tanden
Kleur na professionele bleaching

 bleaching tanden
Kleur na professionele bleaching

bleaching tanden
Kleur na professionele bleaching

Waar kan ik terecht voor een evaluatie en alle informatie?

Om uw mondsituatie te evalueren en u te kunnen informeren, nodigen wij u uit om een afspraak te reserveren voor een informatief kennismakend onderzoek.  Dit eerste bezoek duurt drie kwartier en heeft een vaste kostprijs van 210 euro.  Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de kostprijs van een latere behandeling.

De tandarts zal u tijdens dit bezoek persoonlijk onderzoeken en inlichten over de mogelijke behandelingen bij u.  En natuurlijk wordt u tijdens dit eerste bezoek ook ingelicht over de mogelijke kostprijs hiervan.

Wegens onze onregelmatige praktijkuren vragen wij om ons voor een afspraak enkel te contacteren via info@tandartsopwijk.be . Eens wij uw e-mail ontvangen hebben zullen wij u zeker spoedig antwoorden. Eens in behandeling ontvangt u ons GSM nummer en zijn wij voor u altijd bereikbaar.

Wij wensen u ondertussen nog een aangenaam verder verblijf toe op onze website en kijken er reeds naar uit om u in onze praktijk te ontmoeten.