Mooie tanden: Porselein Kronen en Brugwerken op Tanden en Implantaten

 

porselein kronen brugwerken kroon brugwerk

Uw Specialist

 

Niettegenstaande behandelingen zoals porselein facings een grote verandering kunnen teweeg brengen in het voorkomen van veel patiënten, vereisen sommige tanden een meer uitgebreide behandeling dan enkel porselein facings. Voor deze patiënten kunnen porselein kronen en brugwerken de perfecte cosmetische behandeling zijn.

Voornamelijk veel oudere mensen kunnen genieten van de voordelen van porselein kronen en brugwerken. Als mensen ouder worden hebben zij dikwijls te grote tandvullingen die gemakkelijk kunnen breken of loskomen.  Of één of meerdere verloren tanden die verantwoordelijk kunnen zijn voor het nadelig verschuiven van het hele gebit.

Om dergelijke problemen aan te pakken, bieden wij de beste en mooiste porselein kronen en brugwerken aan voor onze cosmetische patiënten. Porselein kronen zijn dunne hoesjes uit porselein, die gebruikt worden om de tanden te omvatten om zo opnieuw sterke tanden en een prachtig voorkomen te bekomen.  Elke kroon of brugwerk van de tandarts is speciaal gemaakt voor elke individuele patiënt en zo gevormd om perfect aan de tanden te worden verkleefd met een uiterst sterke lijm zodat de kronen en brugwerken nooit kunnen loskomen.

De tandarts gebruikt enkel de laatste meest gesofisticeerde kronen en brugwerken, die met veel detail gemaakt zijn om er heel natuurlijk uit te zien, dit in tegenstelling tot de meest voorkomende lelijke en onnatuurlijke kronen en brugwerken. Om kronen en brugwerken voor u te maken zal de tandarts een heel klein beetje van de tand bevijlen.

Vervolgens zal hij een heel preciese afdruk nemen van uw tanden.  Op een model van de afdruk zullen dan de kronen of brugwerken gemaakt worden. Waarna de tandarts uiterst zorgvuldig één per één de kronen en brugwerken op uw tanden zal verkleven.  Om zo de Smile te bekomen die u reeds altijd gewenst had!

 

Porselein kronen en brugwerken - veel voorkomende vragen:

Wat zijn porselein kronen en brugwerken?

Porselein kronen zijn dunne hoesjes uit porselein en worden gemaakt in een tandlabo. Zij worden geplaatst rond de tanden om zo een prachtig nieuwe Smile te creëren. Porselein kronen en brugwerken kunnen gebruikt worden om veel voorkomende problemen te corrigeren, zoals scheefstaande tanden, verkleurde tanden, tanden die te lang of te kort zijn, spleetjes tussen de tanden en zo goed als alle andere cosmetische tandproblemen.

Met porselein brugwerken kunnen verloren onzichtbaar en vast worden vervangen. Tijdens het maakproces worden eerst de tanden een beetje bevijld. In afwachting dat uw porselein kronen en brugwerken in het tandlabo worden gemaakt draagt u tijdelijke kronen en brugwerken.  Uniek bij ons is dat deze tijdelijke kronen en brugwerken ook test-kronen en test-brugwerken zijn.  Zo heeft u achteraf nooit verrassingen!

Porselein kronen en brugwerken zijn zo sterk dat ze heel veel jaren kunnen meegaan, soms zelfs tot een heel leven lang.  De beste porselein kronen en brugwerken voelen heel natuurlijk aan in de mond. 

Zijn er bepaalde zaken waar ik moet op letten eens ik porselein kronen of brugwerken heb?

Mensen die porselein kronen en brugwerken laten plaatsen kunnen gewoon verder leven zoals tervoren.  Er wordt aangeraden om de dagelijke hygiëne verder te zetten zoals gewoonlijk.  U kan dus gewoon blijven doen met uw porselein kronen en brugwerken wat u vroeger zonder facings deed.

porselein kronen kroon brugwerk brugwerken

Ik heb vooraan twee tanden die niet mooi zijn.  Kan ik ook twee porselein kronen laten plaatsen?

Dit vraagt heel veel kennis en ervaring van de tandarts en het tandlabo.  Wij hebben deze in huis en maken heel regelmatig één of twee kronen die perfect inpassen zodat u het verschil met uw andere tanden niet ziet.

Kan ik vooraf kijken welke vorm mijn tanden zullen hebben met porselein kronen?  Ik wil zeker zijn dat mijn toekomstige kronen niet bol en dik zullen zijn!

Jazeker.  Dankzij onze 3D Model Smile Design kan u vooraf de vorm van uw toekomstige porselein kronen perfect bekijken!

  porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken
3D Model Smile Design

 

Uit welk materiaal zijn onze porselein kronen en brugwerken vervaardigd?

Er zijn verschillende materialen mogelijk, allemaal volgens de indicatie en de wensen van de patiënt.  De mogelijke keuzes zijn: zirconnium volkeramisch, zirconium opgebakken met porselein, translucent zirconium volkeramisch, zirconium half opgebakken met porselein, lithium disilicaat volkeramisch en lithium disilicaat opgebakken met porselein.

Wat is de kleur van onze porselein kronen en brugwerken?

U kan zelf de kleur van uw porselein kroenen en brugwerken kiezen.  Alle kleuren zijn mogelijk.  Van de bleachkleuren tot de echte natuurlijke tandkleuren.

  porselein kronen brugwerken kroon brugwerk

Zien porselein kronen er nep uit?

Dat hangt er van af.  Goedkope kronen die meestal door heel goedkope tandlabo's in China worden vervaardigd zien er altijd nep uit.  Hiet is daarom altijd goed om na te gaan waar de porselein kronen worden gemaakt.

Onze porselein kronen worden enkel met de allerbeste tandlabo's gemaakt.  Zij zien er uiterst natuurlijk uit.

Moet er veel van de tand beslepen te worden voor porselein kronen en facings?

Wij gebruiken de laatste nieuwe materialen en technologiën om zo weinig mogelijk van de tanden te moeten beslijpen.

Kan ik vooraf ingelicht worden of porselein facings niet beter voor mijn tanden zouden zijn?

Dat kan zeker. Wij zullen voor u nakijken of porselein facings voor u een beter alternatief zijn. Dikwijls ik het ook zo dat er op sommige tanden porselein facings kunnen worden geplaatst en slechts een aantal tanden porselein kronen nodig hebben. 

Van uitzicht is het eender of er porselein facings of porselein kronen worden geplaatst.  Wij proberen waar mogelijk porselein facings te plaatsen.  Dit omdat de tanden dan beter intact en dus gezonder blijven.

porselein kroon brugwerk kronen brugwerken

Kan ik vooraf ingelicht worden of implantaten niet beter voor mijn tanden zouden zijn.?

Dat kan zeker. Wij zullen voor u nakijken of implantaten voor u een beter alternatief zijn. Wij proberen waar mogelijk implantaten te plaatsen.  Zo hoeven we de naburige tanden niet te beslijpen. 

Hoe lang gaan porselein kronen mee?

Dat hangt ervan af.  Om heel lang te kunnen meegaan moeten de porselein kronen heel goed gemaakt worden, zowel door de tandats en het tandlabo.  Onze porselein kronen kunnen zo meer dan 20 jaar, tot zelfs een heel leven meegaan. 

 

porselein kronen brugwerken kroon brugwerk

Onze gespecialiseerde kennis.

Studies hebben keer op keer aangetoond dat de belangrijkste factor voor succes de tandarts zelf is.

Tandarts Luc Vanderborght heeft in het verleden heel veel buitenlandse congressen en nascholingen bijgewoond.  Ook vandaag versterkt hij nog steeds zijn gespecialiseerde kennis door buitenlandse congressen en nacholingen bij te wonen.  U kan de lijst van de buitenlandse congressen nascholingen terugvinden op de webpagina 'Buitenlandse Nascholingen'.

Tandarts Luc Vanderborght is daarenboven Geaccrediteerd Member en Fellow van meerdere internationale verenigingen voor esthetische tandheelkunde. Een Geaccrediteerd tandarts is een bewezen specialist in esthetische tandheelkunde. Meer informatie hierover kan u terugvinden op de webpagina 'Internationale Erkeningen'.

 

porselein kronen brugwerken kroon brugwerkporselein kronen brugwerken kroon brugwerk

 

Een overeenkomst die wij met u zouden willen maken.

Hier is samengevat wat wij denken dat we aan elkaar verschuldigd zijn.

 • Wij moeten beleefd en respectvol met u omgaan.
 • Wij moeten luisteren wanneer u praat.
 • Wij moeten ons verontschuldigen indien er iets niet verloopt zoals u dat graag gehad had. Wij moeten u hiervoor oplossingen aanreiken.
 • Wij moeten er op toezien dat u niet onnodig lang moet wachten. Iedereen haat tijdverlies.
 • U moet beleefd en respectvol met ons omgaan.
 • U moet ons zeggen wanneer u vindt dat er iets is dat u ontevreden maakt. Zo kunnen wij dat verhelpen.
 • U moet postief meewerken aan de behandelingen en onze adviezen opvolgen.
 • U moet uw gereserveerde bezoeken nakomen. In onze erelonen zijn afspraken die niet nagekomen worden immers niet inbegrepen. Daarom vragen wij, dat indien u verhinderd bent, u ons dit zo snel mogelijk laat weten.
 • U moet uw rekeningen betalen.
 • Wanneer u vindt dat u bij ons aangenaam en respectvol bent ontvangen, en goed bent behandeld, dan zouden wij graag hebben dat u positief over ons praat wanneer u daar de gelegenheid toe krijgt.

Porselein kronen & brugwerken samengevat:

 • Een kans om zelfs erg gevulde tanden mooi en duurzaam te laten herstellen.
 • Mogelijkheid om verloren tanden op een vaste manier te laten vervangen.
 • Een prachtig eindresultaat in de gewenste vorm en kleur van de tanden.
 • Enkel bij ons: geen verrassingen. Dankzij onze voorlopige kronen & brugwerken kan u alles testen.
 • Onze porselein kronen worden enkel in samenwerking met de allerbeste tandlabo's gemaakt.
 • ZEKERHEID: Tandarts Luc Vanderborght is een geaccrediteerd cosmetisch tandarts.  Een geaccrediteerd cosmetisch tandarts is een bewezen expert in cosmetische behandelingen!

porselein kroon brugwerk facing porselein kroon brugwerk facing porselein kronen kroon brugwerk brugwerken
Tandarts Luc Vanderborght in samenwerking met zijn Master Dental Technician uit de USA: twaalf porselein kronen en facings, waarvan één op een implantaat.

porselein kroon brugwerk kronen brugwerken porselein kroon brugwerk kronen brugwerken porselein kroon brugwerk kronen brugwerken

Tandarts Luc Vanderborght in samenwerking met zijn Master Dental Technician uit België: 24 porselein kronen en brugwerken.

porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken

Tandarts Luc Vanderborght in samenwerking met zijn Master Dental Technician uit de USA: 10 porselein kronen van de bovenste tanden.

porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken

Tandarts Luc Vanderborght in samenwerking met zijn Master Dental Technician uit België: 6 porselein kronen van de bovenste tanden.

porselein kroon brugwerk porselein kroon brugwerk facing porselein kroon brugwerk facing

Tandarts Luc Vanderborght in samenwerking met zijn Master Dental Technician uit België: een porselein brugwerk van 6 tanden.

porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken

 Tandarts Luc Vanderborght in samenwerking met zijn Master Dental Technician uit de USA: 12  porselein facings en kronen, waarvan twee op implantaten.

porselein kroon kronen brugwerk brugwerken porselein kroon kronen brugwerk brugwerken porselein kroon kronen brugwerk brugwerken

Tandarts Luc Vanderborght is samenwerking met zijn Master Dental Technician uit België: 12  porselein kronen. 

porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken porselein kronen kroon brugwerk brugwerken

Tandarts Luc Vanderborght in samenwerking met zijn Master Dental Technician uit de USA: 21 porselein facings en kronen.


Waar kan ik terecht voor een evaluatie en alle informatie?

Om uw mondsituatie te evalueren en u te kunnen informeren, nodigen wij u uit om een afspraak te reserveren voor een informatief kennismakend onderzoek.  Dit eerste bezoek duurt drie kwartier en heeft een vaste kostprijs van 210 euro.  Dit bedrag wordt in mindering gebracht van de kostprijs van een latere behandeling.

De tandarts zal u tijdens dit bezoek persoonlijk onderzoeken en inlichten over de mogelijke behandelingen bij u.  En natuurlijk wordt u tijdens dit eerste bezoek ook ingelicht over de mogelijke kostprijs hiervan.

Wegens onze onregelmatige praktijkuren vragen wij om ons voor een afspraak enkel te contacteren via info@tandartsopwijk.be . Eens wij uw e-mail ontvangen hebben zullen wij u zeker spoedig antwoorden. Eens in behandeling ontvangt u ons GSM nummer en zijn wij voor u altijd bereikbaar.

Wij wensen u ondertussen nog een aangenaam verder verblijf toe op onze website en kijken er reeds naar uit om u in onze praktijk te ontmoeten.