Gezonde tanden: volledige mondbehandelingen

Niettegenstaande dat u in onze praktijk niet terecht kan voor de reguliere tandzorgen, bieden wij wel volledige mondbehandelingen aan.  Wij doen enkel volledige mondbehandelingen omdat wij keer op keer uit ervaring weten dat eens de volledige mond zo verzorgd is, dat de tanden en het tandvlees gezond blijven.

Wat is een volledige mondbehandeling?

Een volledige mondbehandeling is een behandeling die inhoudt dat alle problemen die zich in de mond voordoen worden behandeld.  Zo wordt bijvoorbeeld alle tandbederf, alle tandsteen,... verwijderd.

Een volledige mondbehandeling is anders dan de gewone bezoeken aan de tandarts.  Hier wordt hier en daar een gaatje behandeld, het tandsteen wat verwijderd, een tand getrokken,...  Bij een volledige mondbehandeling wordt alles behandeld en worden alle problemen ten gronde aangepakt om zo te komen tot een stabiele en gezonde mond.

Waarom een volledige mondbehandeling?

Het doel van een volledige mondbehandeling is dat de tanden en de mond gedurende jaren gezond blijven. Tandarts Luc Vanderborght heeft sinds 30 jaar telkens weer een uitmuntend succes met volledige mondbehandelingen.  Zelfs mensen die een zwaar aangetaste mond hadden zijn nu reeds jàren zonder ernstige nieuwe problemen.  

De uitstekende resultaten worden behaald omdat na een volledige mondbehandeling ook de schadelijke bacteriën zo goed als allemaal verdreven zijn.  Dit heeft als gevolg dat er bijna geen nieuwe gaatjes,... bijkomen.  Het enige dat nodig is dat u één keer per jaar bij de tandarts langsgaat voor een controle en een nazorg.  Bij meeste patiënten is ééns per jaar slechts een lichte tandsteenverwijdering en polijsten van tanden en tandvullingen nodig.

Wat is de prijs?

Het is natuurlijk heel moeilijk om u hier reeds een prijs te geven.  Deze varieert naargelang de zorgen die nodig zijn.

Hoeveel komt het ziekenfonds tussen?

De tussenkomst van het ziekenfonds is minimaal.  Wel ontvangt u dezelfde tussenkomst als bij een andere tandarts.

Wat is de wachttijd?

Wij proberen onze wachttijden zo kort mogelijk te houden.  Meestal kan u reeds binnen de twee weken bij ons terecht voor een eerste bezoek.

Waar kan ik terecht voor een evaluatie en alle informatie over een volledige mondbehandeling?

Om uw mondsituatie te evalueren en u te kunnen informeren, nodigen wij u uit om een afspraak te reserveren voor een informatief kennismakend onderzoek.  Dit eerste bezoek duurt drie kwartier en heeft een vaste kostprijs van 160 euro.  Dit bedrag wordt in mindering gebracht van uw verdere behandeling.

De tandarts zal u tijdens dit bezoek persoonlijk onderzoeken en persoonlijk informeren. Natuurlijk wordt u tijdens dit eerste bezoek ook perfect ingelicht over de kostprijs.

Wenst u vooraf een lijst met patiëntenervaringen te ontvangen dan kan dit door deze met een gewone email aan te vragen.  Daniëlle zal u dan per kerende deze lijst - met wat onze patiënten over ons zeggen - doormailen.

Wij wensen u ondertussen nog een aangenaam verder verblijf toe op onze website en kijken er reeds naar uit u misschien ook in onze praktijk te mogen ontmoeten.